Pawel Klonowski napisał(a):
Witam
Miczyńscy to linia rodzinna mojej mamy, koligacje były z Maćkowiakami, Wolickimi, Kaczyńskimi. Moja babcia z kolei była z domu Welsandt z tego co udało mi sie ustalic to wiazali sie oni z: Czaszewiczami, Niedzielskimi. Moja prababcia była z domu Kownacka, kownaccy koligacili sie z Strzelewiczami i Kosmalewiczami. Jak narazie nie znalazłem powiązań z Szeszyckimi, aczkolwiek ja z braku czasu bawię się w genealoga amatora dość sporadycznie. Może być tak ze w jakiejś bocznej lini znalazło by się takie powiązanie, ale na ta chwile nic o tym nie wiem, a o wspomnianych miczyńskich to gdzieś mi się w notatkach przewijali, ale na ta chwile nie potrafie udzielic odpowiedzi. Być może udzielilby jej inny użytkownik tj. Krystian Wiktor Kaczyński on także badania koncentruje na Powidzu i troche informacji posiada może będzie pomocny. Pozdrawiam
Dziekuje za szybka odpowiedz.Szkoda a juz myslalam ze posune sie dalej z moimi poszukiwaniami.Jezeli chodzi o Niedzielskich to wiem ze mieszkali w lesnicowce kolo Powidza ,jeden z nich byl kolega mojej mamy. Byl Dyrektorem Lasow Panstwowych w Toruniu,mial by teraz okolo 90 lat.Z Krystianem juz sie kontaktowalam ,obiecal ze mi cos przesle . Jedna z Kaczynskich wyszla za maz za Szeszyckiego.Pozdrawiam Krystyna Maria