To jakby powtórka z moikrewni i pomysł wspólne drzewo WTG.
Nic nie wyszło, poza kilkoma osobami wpisy, pozostali steptyczni.
Myślę żę
"jestem sceptyczny" co do rozruszania naszego grona do podzielenia się danymi.
Matomiast moikrewni momo że " sprzedały nas, a co będzie dalej, też sceptycznie." moikrewni miały dobrą funkcję wyszukiwania w gronie uzytkowników intersujących nas nazwisk , napisania wiadomości do nich.
cytat
Cytuj:
Złączyliśmy nasze drzewa i dzięki temu mamy tam teraz wiele osób na jednym wielkim drzewie.
Zobaczymy co z tego będzie.
Jestem w 2 potężnych drzewach około 7 tysiecy nazwisk, mój wkład tylko 156 osób , z moich pozostałych paru setek mnożonych x 10.
Z tych nazwisk w okolicach Gniezna, w promieniu 80 km, to około 1000 nazwisk z lat XV III do 1870 , najcenniesze wiadomości.
Bartz, Kozłowski i wszysto lub prawie wszystko co mnie interesuje w okolicach Gniezna tam jest dobrze lub z małymi przekłamaniami w tych drzewach.
Ja też te parafie wielkokrotnie przegladałem, ma takie same wypisy, zwłaszcza nazwisk zachodnioeuropejskich.
To ciekawa ważna i cenna inicjatywa moikrewni. Pozostałe nazwiska to już, bliższe współczesności, cenne ale .... mniej cenne.
Incjowałem forum dane których nie ma, lub uzupelniaja Wspanialy Projekt Poznań.
Projekt Poznan - parafie i dane cząstkowe i pojedynczeviewtopic.php?f=3&t=965Tylko braliście, nikt nie przysłał choćby jednen plik, bym zamieścił do fragmenciku danych które wypuściłem, lub napisał dopisz tam " to co pisze na forum" , a dane by były w jednym miejscu, lub now przesłane do zamieszczenia.
Tam jes potęzna liczba nazwisk, mam na mysle świadków, chrzstnych. itp
Eugeniuszu, Marzeno, Sławku, "furmowicz od poszukujacy nazwiska Bazułka, i tych co nie wymieniłem [ Przepraszam] mamy swoje powiązania.
Jest funkcja szukaj .... ona pomoże poszukać to co też kiedyś proponowłem, lub podobną formę.
http://www.leszekkabacinski.unl.pl/7701.txt stan 2010.01.28

Każdy ma taki zestaw wypisów pomysł dobry, ale jak to wyczuwacie , ja sceptycznie.
Cytat .....Kabat tak ma .... jest tutaj adekwatny.
Marzeno Eugeniuszu ,Sławku , Grażyno ,i jeszcze pare osób ktore wiedza gdzie jestemy powiązani lub mam wspoolne nazwiska ,to drzewo byłoby ogromne.
Ale chyba nie....
Kto uwierzy, że takie powiazania moga być, może być, tylko ten co wypisał dane z archiwum.
Ten co wie jak twarde są tam krzesła.
Kilka projetów realizuje się swietnie na WTG , i chwała im.
Ten chyba się nie urodzi.
Jaki interes mają osoby upubliczniac swoje dane.
Czytajcie forum, tam są ciekawe, odpowiedzi na posty i riposty na takie pomysły....
Zawsze, zawsze byłem za rozmowami na forum, moja wspólpraca z żona Alą i synami, Wami owocuje.
Teraz czekam jak Ty widzisz ten pomysł.
Ps.
Kin z środkowej wielkoposki ma powiązani, z Linette w 2 x .
Możemy porozmawiać, na odpowiednich forach.
Jeśli pisze nie na temat, nie będe protestował, gdy dostanę reprymendę.
scetyczny kabat
Podobne forum :
Moje zbiory genealogiczne Uzupełnienie : sprawe dzielenia sie naszymi wiadomościami, utrudniaja zbyt szybko zakładane nowe fora.
Grempka,Srajek/Owczarczak/Majchrzak k/Kościana,Wyskoć,Wławie,Maciejewo