Dzień dobry
Jestem zgubiony! Zrobiłem notatki, ale nie mogę już znaleźć stron, na których są dostępne te akty:
1- ur.: Jan Klimczak, mój pradziadek urodzony w Kosmowie 7 czerwca 1872 r. (akt chrztu nr 21) jest synem Antoniego i Marianny Tuczaków
2- Ślub Jana Klimczaka dnia 7 października 1900 roku w parafii św. Mikołaja w Kaliszu z Marianną Bogaczewską (akt nr 79/1900).
3- Wacław Klimczak ur. 14 września 1901 r. w Cekowie-Kolonia Ochrzczony w Bazylice Wniebowzięcia Najświętszej Maryi Panny – Sanktuarium św. Józefa – (ustawa nr 283)
4- narodziny/chrzest w 1904 r. (akt nr 425), jeszcze w parafii św. Józefa w Kaliszu, drugiego dziecka, również o imieniu Wacław, urodzonego przez Jana i Mariannę Bogaczewskich. Nie rozumiem dwa razy tego samego imienia? Czy to ci sami rodzice?
-Urodzenie/chrzest w 1907 roku córki Joséfine Klimczak w parafii św. Józefa w Kaliszu
Dziękuję za pomoc
Franciszek
----------------------------
Bonjour
Je suis perdu ! J'ai pris des notes mais je ne retouve plus les sites ou sont accessibles ces actes :
1- naissance de : Jan Klimczak, mon arrière grand père né à Kosmów le 7 juin 1872 (acte de baptême n° 21) il est le fils d'Antoni et Marianna Tuczak
2- Mariage de Jan Klimczak le 7 octobre 1900 à la paroisse de St Mikolaj à Kalisz avec Marianna Bogaczewska (acte n° 79/1900).
3- Waclaw Klimczak né le 14 septembre 1901 à Ceków-Kolonia Baptisé à la Basilique de l'Assomption de la Bienheureuse Vierge Marie - Sanctuaire Saint-Joseph - (acte n° 283)
4- naissance/baptème en 1904 (acte n° 425), toujours à la paroisse Saint Joseph de Kalisz, d'un second enfant également prénommé Waclaw, né de Jan et de Marianna Bogaczewska. Je ne comprend pas deux fois le meme prénom ? Est ce les mêmes parents.
-Naissance/baptème en 1907 une fille prénommée Joséfine Klimczak à la paroisse Saint Joseph de Kalisz
Merci pour votre aide
Francis