Dobry wieczór.
Piszę do Szanownego Państwa z serdecznym pytaniem czy ktoś z użytkowników forum przeglądał lub zamierza przeglądać księgi dotyczące parafii Trzemeszno?
Jeżeli tak, to czy mógłbym mieć gorącą prośbę o sprawdzenie w nich daty ślubu moich prapraprapradziadków Marcina i Anny Grzegorskich mieszkających w 1820 w Miatach (ślub między rokiem 1797-1801- przy założeniu, że mieli tylko jednego syna i, że urodził im się rok po ślubie oraz, że tam ślubowali, bo jedyne co wiem na pewno, to to, że mój praprapradziadek Paweł [ich syn] brał w 1820 roku metrykę chrztu z parafii trzemeszeńskiej) oraz o dokładną datę urodzenia ich syna Pawła (mojego 3xpradziadka), gdyż posiadam 6 dokumentów i w nich występują 4 daty urodzenia (1798 wg. urodzenia jego 2 dziecka [mojego prapradziadka], 1799 wg. aktu ślubu, urodzenia 4 dziecka i projektu poznań, 1800 wg. urodzenia 1 dziecka i zapowiedzi przedślubnych, 1802 wg. aktu śmierci).
Z góry dziękuję za okazaną pomoc i przepraszam za wszelkie pojawiające się błędy językowe, stylistyczne, ortograficzne.
Serdecznie pozdrawiam.
Mariusz Grzegórski
|