nika71 napisał(a):
Witam serdecznie:)
Poszukuję informacji o rodzinie Kłodzińskich, Hernesów, Gierałka. Mój pradziadek miał na imię Andrzej, jego żona nazywała się Rozalia Kłodzińska z domu Hernes, mieszkali w miejscowości Białobłoty.Prapradziadek miał na imię Karol, a jego żona Józefa z domu Gierałka. Te informacje posiadam z aktu zgonu Andrzeja Kłodzińskiego(1929 r.) Z aktu wynika, że pradziadek miał 54 lata w chwili śmierci, a z aktu urodzin mojego dziadka, czyli jego syna (1920 r.) że wtedy miał 50. Gdybym chciała szukać aktu urodzin Andrzeja, rozpiętość wynosi 5 lat. Niestety stanęłam w miejscu. Na razie nie mogę wybrać się do Konina, żeby poszukać w archiwum. Muszę poczekać do czerwca. Czy ktoś nie spotkał się z tymi nazwiskami? Będę wdzięczna za jakiekolwiek informacje.
Ja znalam pania Gienie Klodzinska oraz jej corke Hanke Klodzinska oraz jej 2 synow Adriana i Patryka Klodzinskich Niestety to bylo dawno .Adrian ma teraz ok 29 lat Patryk ok.24 lat Hania ma ok.46 lat a p.Gienia ok.66 lat .30 lat temu mieszkali na ul.Lubelskiej w Bydgoszczy ,ale gdzie teraz mieszkaja nie wiem .A Bialobloty to chyba obecne Bialeblota pod Bydgoszcza serdecznie pozdrawiam Zosia