koszuciak napisał(a):
Od niedawna prowadzę badania genealogiczne mojej rodziny i poszukuję danych na temat moich przodków. Chodzi mi mianowicie o osoby:
1. Stanisław Szafraniak (1 V 1890 - 16 VIII 1935), syn Józefa i Wiktorii z d. Suchaneckiej; ożenił się z Marią Konieczną (6 V 1890 - 21 IV 1956), córką Jana i Marii z d. Pachury z Czerwonej Wsi koło Krzywinia - poszukuję metryki ich ślubu (prawdopodobnie rok 1917). Gdyby ktoś miał informacje na temat rodziców państwa młodych, również będę wdzięczny
Wojtku, skąd masz powyższe dane? Bo wyniki mojej kwerendy trochę się różnią
1. Stanisław Szafraniak był nieślubnym dzieckiem Wiktorii Szafraniak, urodził się w Miąskowie, data się zgadza.
2. Wiktoria Szafraniak w 1893 r. wyszła za mąż za Józefa Handke. W akcie ślubu nazwisko jej matki (już wtedy wdowy), to właśnie Suchanecka (a Wiktorię urodziła będąc panną)
3. Marianna Konieczna urodziła się 26.03.1891 r. w Czerwonej Wsi.
Niestety, aktu ślubu Stanisława i Marianny w USC Krzywiń (Czerwona Wieś podlegała pod Krzywiń) nie znalazłam – sprawdziłam skorowidz i księgi 1907-1912. Sprawdziłam też skorowidze z USC Lubiń i tam aktu też nie ma

Mam skany aktów urodzeń Stanisława i Marianny, oraz akty ślubu rodziców Marianny i akt ślubu matki Stanisława.
Na PW proszę o maila, to prześlę skany